Westerhof weigerde 'order' Stichtingsbestuur uit te voeren: ''Dat doen we niet''

Hans Westerhof heeft afgelopen zondag bij De Tafel van Kees op FOX Sports nadere uitleg gegeven waarom hij niet langer commissaris wil zijn bij SC Heerenveen. Voor de oud-trainer was het een logisch gevolg nadat het vertrouwen in de andere twee commisarissen was opgezegd.

"Mijn mede-commissarissen Jorrit Jorritsma en Gerard Kremer zijn uitstekende en integere mensen en hebben prima werk gedaan, al vond het Stichtingsbestuur blijkbaar van niet. Maar dan ben ik natuurlijk solidair met hun", begint Westerhof, die zelf vond dat er weinig aanleiding was om afscheid te nemen van algemeen directeur Luuc Eisenga.

"Het begon ermee dat het Stichtingsbestuur - een beetje onder druk van een aantal sponsoren en misschien supportersgroeperingen - vond dat er afscheid moest worden genomen van Eisenga. Maar de Raad van Commissarissen is zijn werkgever, dus die moeten dat beslissen. Wij hebben gezegd: dat doen we niet", vervolgt Westerhof met duidelijke taal.

"Als goede werkgever heb je ervoor te zorgen dat je goede functioneringsgesprekken hebt. Dan praat je over dingen die niet goed gaan, dingen die goed gaan en dingen die voor verbetering vatbaar zijn. Daar kom je dan in het volgende functioneringsgesprek weer op terug. Ons volgende gesprek zou in maart zijn geweest."

"Het zou van heel slecht werkgeverschap getuigen als je ineens zou zeggen dat je afscheid wilt nemen. Toen heeft het Stichtingsbestuur gezegd: 'Nou, dan zeggen we het vertrouwen op in de RvC en dan doen we het zelf wel.' Toen heeft de directeur (Eisenga, red.) gezegd: 'Nou, dan ben ik weg. Dan kies ik voor mezelf.'"

Het Stichtingsbestuur wilde aanvankelijk wel verder met Westerhof als commissaris, maar die verklaarde zich dus solidair met Jorritsma en Kremer. Inmiddels zijn Egbert van Hes en Willem Jan van Elsacker toegetreden als nieuwe RvC-leden en wordt er nog gezocht naar een vervanger voor Westerhof die zich vooral toelegt op het sportieve gedeelte van de club.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
Heracles Almelo
12:15
SC Heerenveen
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
12 Almere City 26 -17 30
13 PEC Zwolle 26 -13 28
14 Heracles Almelo 26 -25 26
Bekijk de hele stand