Stichtingsbestuur hult zich in nevelen: ''Nu moeten ze kleur bekennen''

Nu duidelijk is dat algemeen directeur Luuc Eisenga per 1 maart 2019 zijn taken neerlegt en de raad van commissarissen vertrekt, is de grote vraag: wat nu? De enige partij die daar iets over kan zeggen was maandag afwezig bij de persconferentie: het Stichtingsbestuur.

In de ogen van clubwatcher Reon Boeringa is het nu aan het Stichtingsbestuur om duidelijkheid te scheppen. "Het Stichtingsbestuur moet zijn acties motiveren én met een toekomstplan komen. In dat opzicht was het merkwaardig dat dit orgaan maandag niet vertegenwoordigd was in het Abe Lenstra Stadion", stelt Boeringa op de website van Voetbal International.

"De antwoorden en een toekomstplan zullen deze maand nog komen. De vraag is hoe ingrijpend dat plan zal zijn. Kiest het Stichtingsbestuur van SC Heerenveen alleen voor nieuwe mensen, of gaat het helemaal terug naar de tekentafel en wordt de volledige bestuursstructuur van de club onder handen genomen?", vraagt Boeringa zich hardop af.

Welke koers het hoogste bestuursorgaan ook besluit te nemen, het zal mat argusogen worden bekeken door alles en iedereen die de club een warm hart toedraagt. "De druk (om in te grijpen, red.) kwam van ontevreden sponsoren die gebotst waren met Eisenga, of zich veel zorgen maakten over de koers van de club. Maar de onvrede werd ook geuit door ex-bestuurders, of zij die in de toekomst juist graag zo’n functie zouden willen bekleden."

"Nu moet het Stichtingsbestuur kleur bekennen. Vaart het in zijn zoektocht naar een nieuwe clubleiding een volledig onafhankelijke koers, of laat het zich souffleren door mensen uit een bepaalde hoek? In het verleden heeft zo’n geregisseerde omwenteling Heerenveen veel ellende gebracht", besluit Boeringa.

Het stichtingsbestuur bestaat uit de volgende zes namen: Cees Roozemond (onafhankelijke voorzitter), Hein Huisman (namens sponsoren), Rico Jalink (namens vrijwilligers), Tiemen Korvemaker (namens FeanFan), Edward Jousma (namens Nieuw Noord), Peter Bazuijnen (onafhankelijk).

Een analyse van de stand van zaken bij SC Heerenveen. Het woord is nu in alle opzichten aan het Stichtingsbestuur. https://t.co/sXPeg7xuTv

— Reon Boeringa (@reonboeringa) 10 december 2018

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand