''Het Stichtingsbestuur heeft besloten dat het tijd is voor een nieuwe koers''

( 1 reacties)
''Het Stichtingsbestuur heeft besloten dat het tijd is voor een nieuwe koers''

Mogelijk deze week nog komt er duidelijkheid over de toekomst van SC Heerenveen op bestuurlijk niveau. Volgens Voetbal International wordt op de achtergrond gewerkt aan een 'paleisrevolutie', waarbij het de bedoeling is dat er een nieuwe start wordt gemaakt zonder dat mensen beschadigd worden.

"Daarmee wordt gehoor gegeven aan een breed gedragen verzet onder tal van actoren in en rond SC Heerenveen", schrijft Reon Boeringa in het weekblad. "Zij hebben de situatie bij de club het afgelopen jaar van kwaad tot erger zien gaan en hebben de voorbije maanden aan de alarmbellen getrokken. Eerst bij de raad van commissarissen, later bij het Stichtingsbestuur."

De voornaamste reden voor de onvrede zijn de afhakende sponsoren en supporters, toenemende financiële tekorten op operationeel vlak en stilstand op sportief gebied. "Tot overmaat van ramp kwam directeur Luuc Eisenga met enkele grote geldschieters in aanvaring en greep de raad van commissarissen niet in. Het Stichtingsbestuur heeft daarom besloten dat het tijd is voor een nieuwe koers en daarbij horen ook andere mensen."

In tegenstelling tot de vorige revoluties is het van groots belang dat de huidige mensen het Abe Lenstra Stadion via de voordeur kunnen verlaten. "Geen openlijke oorlogsvoering, maar een paleisrevolutie. In dat opzicht komt het goed uit dat de club goede sier kan gaan maken met de jaarcijfers over het seizoen 2017/18."

"Het operationele tekort zal opnieuw fors zijn, maar na verrekening van de transfers van onder anderen Sam Larsson, Jeremiah St. Juste en Joost van Aken staat er onder de streep een dikke plus. Dus: de vertrekkende mannen kunnen zichzelf met een positieve noot uitgeleide doen, wijzend op het feit dat de club onder hun hoede voor het derde jaar op rij een mooie winst heeft geboekt."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 5 Dec 2018 om 19:24
    Eindelijk.
zondag 4 augustus 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›