Teleurstelling bij Eredivisieclubs: ''Toch geen algeheel kunstgrasverbod''

( 4 reacties)
Teleurstelling bij Eredivisieclubs: ''Toch geen algeheel kunstgrasverbod''

Het leek de goede richting op te gaan, maar het kunstgrasverbod in de Eredivisie lijkt er voorlopig toch niet te komen. Heracles Almelo is de voornaamste dwarsligger.

Volgens het Algemeen Dagblad kunnen club die op natuurgras spelen, vanaf 2021, aanspraak maken op een deel van de inkomsten uit Europees voetbal. In de huidige planning zou tien procent van de Europese inkomsten afgestaan worden aan de overige clubs die op natuurgras spelen. 

Een totaalverbod op kunstgras lijkt echter niet haalbaar. Heracles Almelo weigert namelijk mee te werken. ''Dat weigerde mee te buigen, ondanks het concrete voorstel van de topclubs om kleinere clubs financieel te compenseren. De Almelose club, de eerste profclub die in 2003 kunstgras aanlegde, heeft binnen het cluboverleg met juridische stappen gedreigd, desnoods tot het sporttribunaal CAS aan toe'', zo schrijft Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad.

De houding van de Almeloërs stoort veel gelijksoortige clubs. Zo zijn 'kunstgrasclubs' ADO Den Haag en PEC Zwolle wel bereid mee te denken. Nu er na jarenlange onderhandeling eindelijk een oplossing leek te zijn, is er dus toch een club die de plannen dwarsboomt. De kunstgrasdiscussie is onderdeel van de zogenoemde 'veranderagenda', die het niveau van de Eredivisie omhoog moet stuwen en deze toekomstbestendig moet maken.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 8 Nov 2018 om 12:45
  Foutje van mij,maar is nog wel co sponsor.
 • 8 Nov 2018 om 11:07
  • Quote van 8 Nov 2018 om 11:01
   Ten Cate Is hoofdsponsor dus kunstgras.
  Asito is hoofdsponsor. Ten Cate is al een tijdje geen hoofdsponsor meer
 • 8 Nov 2018 om 11:01
  Ten Cate Is hoofdsponsor dus kunstgras.
 • 8 Nov 2018 om 10:06
  heeft heracles geen hoofdspinsor voor kunsgras??
dinsdag 23 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›