Homepage » Bestuur & beleid » ''Investeren in jonge talenten die om juiste redenen bij Heerenveen komen voetballen''

''Investeren in jonge talenten die om juiste redenen bij Heerenveen komen voetballen''

( 0 reacties)
''Investeren in jonge talenten die om juiste redenen bij Heerenveen komen voetballen''

Luuc Eisenga is inmiddels alweer ruim twee jaar werkzaam als algemeen directeur van SC Heerenveen. Hij merkt dat de club regionaal een enorme impact heeft. Eisenga omschrijft SC Heerenveen als een toegankelijke, vriendelijke club, waar mensen enorm bij betrokken zijn.

"Als we uitverkocht zijn dan zit zes procent van de Friese bevolking in het stadion of honderd procent van de Heerenveense bevolking", vertelt de bestuurder tegenover Sport Knowhow XL. "Je ziet zoveel passie en hartstocht bij de fans; het is prachtig om dat te mogen dienen."

Eisenga wil SC Heerenveen herkenbaar houden zonder grote investeerders van buitenaf. "We investeren in jonge talenten die om de juiste redenen bij SC Heerenveen komen voetballen", legt hij uit. "Het gaat om de drive om alles uit jezelf te halen. De status van de club waar je hebt gespeeld, zegt niet altijd of je alles eruit hebt gehaald. We zijn wat dat betreft nuchter en zoeken naar echte sportmannen met een intrinsieke motivatie."

De bestuurder merkt dat het voetbal zich ontwikkelt en juicht ook de komst van de videoscheidsrechter toe. "Sport en spel zijn gebaat bij eerlijkheid; zeker nu de - ook economische - belangen in de sport hoog oplopen. Dan is het goed om een systeem te objectiveren waarbij je zonder die techniek misschien degradeert of een kampioenschap mist door een foutieve beslissing", aldus Eisenga.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 februari 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›