Homepage » Bestuur & beleid » Westerhof bedenkt nieuwe spelregels: ''Dan is dubbel tellen een kleine moeite''

Westerhof bedenkt nieuwe spelregels: ''Dan is dubbel tellen een kleine moeite''

( 2 reacties)
Westerhof bedenkt nieuwe spelregels: ''Dan is dubbel tellen een kleine moeite''

Kroatië neemt het woensdagavond in de halve finale van het WK op tegen Engeland en Hans Westerhof is benieuwd welk land de finale gaat halen. De SC Heerenveen-commissaris hoopt dat er na negentig minuten in ieder geval wel al een winnaar is. 

"Als Kroatië vandaag de finale zou halen door pas na strafschoppen te winnen van Engeland, hebben ze door alle verlengingen in totaal meer dan negentig minuten langer gespeeld dan Frankrijk", legt hij uit in zijn column. "De Kroatische selectie is bovendien niet breed, waardoor die extra tijd er nog eens extra inhakt. Daarom pleit ik voor afschaffing van de verlenging", aldus Westerhof.

Hij wil nog meer nieuwe spelregels een kans geven. "De voetbalkijker vindt afstandsschoten vaak de mooiste doelpunten", vervolgt hij op de website van Dagblad van het Noorden. "Als mensen dat meer willen zien, is dubbel tellen een kleine moeite. Het zou me niet verbazen als de FIFA hier over een jaar of tien ook mee aan de slag gaat. De invoering van de driepunter in het basketbal bleek een groot succes."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 12 Jul 2018 om 07:59
  • Quote van 11 Jul 2018 om 17:28
   Dan moeten ze wat aanvallender spelen en eerdet scoren. Eigen schuld.
  Kijk je wel naar Croatia of lig je al in bed. Als er 1team af en toe leuk en aanvallend speelt en ook wil winnen dan is het wel Croatia.
 • 11 Jul 2018 om 17:28
  Dan moeten ze wat aanvallender spelen en eerdet scoren. Eigen schuld.
zaterdag 23 februari 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›