Homepage » Bestuur & beleid » SC Heerenveen scout wereldwijd: ''Maar we kunnen niet zomaar iedereen halen''

SC Heerenveen scout wereldwijd: ''Maar we kunnen niet zomaar iedereen halen''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
SC Heerenveen scout wereldwijd: ''Maar we kunnen niet zomaar iedereen halen''

Hoewel SC Heerenveen haar aanwinsten tegenwoordig meestal uit Nederland, Scandinavië of de Balkan haalt, sluit de club haar ogen niet voor 'exoten'. De afgelopen seizoenen bewees technisch manager Gerry Hamstra dat al met de komst van de Japanner Yuki Kobayashi en de Nieuw-Zeelander Marco Rojas.

"We zijn een club die altijd open staat voor buitenkansen, dat zullen we ook in de toekomst doen", vertelt Hamstra op de Facebookpagina van SC Heerenveen. "Maar ons belangrijkste gebied blijft Nederland, België, Scandinavië en de Balkan, omdat we daar gewoon een goed netwerk hebben."

"Maar onze scouts zitten ook in Hongarije en zijn ook naar Spanje en Portugal geweest. En we hebben ook contacten met Zuid-Amerika. Het is alleen even hoe je het doet. Elke week daar zitten is niet reëel, dus daarin zijn we wel afhankelijk van samenwerkingen", stelt Hamstra.

"We zijn wel aan het kijken hoe we als club daarin kunnen ontwikkelen en daar nog meer structuur in aanbrengen", vervolgt Hamstra, die daarbij ook naar de kosten moet kijken. "Het blijven over het algemeen niet-EU-spelers, of ze moeten al een Europees paspoort hebben, dus we kunnen niet zomaar iedereen halen. Daar zit met ons spelersbudget grenzen aan."

Foto: SC Heerenveen

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 januari 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›