''Het is jammer dat de samenwerking stopt, dat is het gevoel dat overheerst''

0
''Het is jammer dat de samenwerking stopt, dat is het gevoel dat overheerst''

Circa vijf weken nadat onder meer FC Groningen en Willem II dat deden, heeft ook SC Heerenveen besloten om niet verder te gaan met zijn trainer. Technisch manager Gerry Hamstra bekent dat de club in januari ook nog niet wist of het door wilde gaan met Jurgen Streppel.

"We hebben het anders gedaan dan andere clubs, we hebben een weloverwogen besluit genomen", vertelt Hamstra bij Omrop Fryslân. "Dat doe je niet over één nacht ijs en ook niet van gisteren op morgen. Uiteindelijk neem je een beslissing. Iedereen doet dat op zijn eigen manier."

"Andere clubs hebben dat in januari gedaan. Ja, dat heeft z'n voordelen en z'n nadelen. Dat heb je gezien", aldus Hamstra, doelend op de situatie bij de eerder genoemde clubs. "We wisten het in januari ook nog niet. We hebben de zaak gewoon goed aangekeken en uiteindelijk kom je tot een conclusie."

"Wat dan de doorslaggevende factor is geweest? Dat je met z'n allen het vertrouwen hebt dat het volgend jaar beter kan worden. Dat is van beide kanten de conclusie", vervolgt Hamstra, die niet ontkent dat het statement van Nieuw Noord daarin geen rol heeft gespeeld. "Ik begrijp de emotie van het publiek en we hebben ook gezegd dat we allen serieus nemen op deze wereld."

"Maar ik moet ik heel helder zijn dat wij beleid moeten voeren op basis van wat wij zien. Dus op feiten en op inschatting hoe het volgend jaar gaat. Op basis daarvan hebben we een beslissing genomen," besluit Hamstra, wiens eigen contract wél werd verlengd. "Maar het is jammer dat de samenwerking met Jurgen stopt deze zomer. Dat is het gevoel dat overheerst."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 6 december 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›