Homepage » Bestuur & beleid » Eisenga: ''Daar zit een spanningsveld''

Eisenga: ''Daar zit een spanningsveld''

( 2 reacties)
Groenste stroom van Nederland
Eisenga: ''Daar zit een spanningsveld''

Naast de sportieve prestaties, gaat het in de financiële sector ook niet erg goed bij SC Heerenveen. Er komt minder geld binnen en SC Heerenveen geeft aan bijvoorbeeld salarissen meer uit. 

''Daar zit een spanningsveld'', zegt algemeen directeur Luuc Eisenga tegen Voetbal International. ''De afgelopen vijf seizoenen halen we per jaar gemiddeld een miljoen of acht op. Het is onze ambitie het operationeel tekort maximaal zo groot te laten zijn als onze investering in de jeugdopleiding."

"Die jaarlijkse investering moeten we kunnen terugverdienen. We hebben een aanzienlijk eigen vermogen, dat betekent dat we tegen een stootje kunnen. Maar dat rechtvaardigt geen risico’s. Er is bij Heerenveen niet iemand die wel even een gaatje dicht als het even verkeerd gaat. Dat dwingt ons elke beslissing goed te overwegen.''

''Als je naar de relatie omzet-salarishuis kijkt, kunnen we dat niet verder laten stijgen. Het is prettig dat we dit jaar onze stadionhuur naar beneden hebben kunnen brengen (met één miljoen per jaar, red.). Met die besparing zijn we blij, maar we moeten geen dingen in verlegenheid of gevaar brengen."

"Aan de andere kant: we willen ook niet met een elftal vol huurlingen spelen. Dat past niet bij Heerenveen. Ons bedrijfsmodel is spelers opleiden of scouten en met winst doorverkopen'', aldus Eisenga. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Jan 2018 om 09:14
    Niks mis met de laatste zin: spreek naar buiten uit dat je vol gaat voor zelf opleiden en talentvol scouten en maak een pas op de plaats qua doelstellingen. En daarmee bedoel ik dat je gewoon gaat voor plek 7 ieder jaar, play-offs. En incidenteel eens een bouwjaar waar je dat mist.Veel meer zit er met de huidige regelgeving toch niet in, top 3 speelt alleen nog direct EUropees en die top 3 kun je de komende 10 jaar waarschijnlijk blind opschrijven. Zo kun je weer bouwen, zowel team als vermogen, en kun je over een aantal jaren weer omhoog qua salaris en doelstellingen.
  • 11 Jan 2018 om 19:48
    Er zijn natuurlijk een hoop grootverdieners vertrokken. Larsson en Mulder hadden een fors salaris. Daarnaast had je Slagveer, van Aken, St. Juste en Otigba die meerdere contractverlengingen hebben gehad, en dus ook stevig verdienden. Thern die gaat vertrekken. Ik denk dat er in het salarishuis aardig gesneden is.
zondag 20 januari 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›