Homepage » Bestuur & beleid » ''Een nederlaag van SC Heerenveen op de laatste speeldag scheelde zeven ton''

''Een nederlaag van SC Heerenveen op de laatste speeldag scheelde zeven ton''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
''Een nederlaag van SC Heerenveen op de laatste speeldag scheelde zeven ton''

Hans Nijland is kritisch over een aantal zaken in de Eredivisie. De algemeen directeur van FC Groningen is onder meer niet te spreken over de huidige verdeling van de tv-gelden. Zo krijgt Ajax vijf keer zoveel als VVV-Venlo.

"Wij hebben mede aan de wieg gestaan van deze verdeling", zegt Nijland in gesprek met Voetbal International. "Maar ik moet nu concluderen dat dit systeem onverantwoord is. Dat hebben we afgelopen jaar zelf ervaren. Het geld wordt verdeeld op basis van een tienjarige puntenranglijst. Maar de verschillen tussen de plekken zijn te groot."

FC Groningen maakte het afgelopen seizoen zelf mee nadat SC Heerenveen plotseling verloor van NEC. "We zakten van zes naar acht. Kostte anderhalf miljoen. Het leek zelfs 2,2 miljoen te worden", reageert Nijland. "Maar een nederlaag van Heerenveen op de laatste speeldag scheelde zeven ton. In onze kleedkamer was het hela hola en ik stond nog zenuwachtig op mijn telefoon te kijken."

"Met zo'n grillige verdeling is het verrekte moeilijk om een gezond beleid te voeren", beseft Nijland. "Hoe moet ik anderhalf miljoen opvangen? Een te progressief systeem. Dat zei ik ook toen het dubbeltje eens de goede kant op viel. Met deze verdeling is het jantje lacht en jantje huilt."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 20 januari 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›