Nieuwe Staantribune in teken van eeuwfeest SC Heerenveen

In de komende editie van Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur, is er veel aandacht voor het eeuwfeest van SC Heerenveen. Niet alleen is de cover (zie foto) volledig in het teken van de Friese club, ook zijn er diverse artikelen gewijd aan de moaiste klup fan 't ierde.

Onder andere Jan en Michel Vlap komen aan het woord, die beiden in het eerste elftal van de Friezen speelden, en voormalig Europees topscorer Rodion Camataru over zijn tijd in het Abe Lenstra Stadion. Ook vertelt Paul Bosvelt over een van de mooiste treffers in zijn rijke carrière, tijdens een Derby van het Noorden.

Verzamelaar Wiep Bosma verhaalt over de bijzondere items in zijn officieuze clubmuseum en Jeffrey Talan over de allereerste officiële treffer van Heerenveen in de Europa Cup, in het tweeluik tegen het Poolse Amica Wronki. Verder heeft Staantribune Het Shirt uit 1985 van middenvelder Pieter Bijl, voormalig 'eeuwig talent' van Heerenveen, bestudeerd. En dat alles gelardeerd met fraai fotomateriaal, met dank aan het archief van SC Heerenveen, onder meer van het oude Abe Lenstra Stadion.

Daarnaast zijn er nog diverse andere achtergrondverhalen, waaronder over de Europa Cup voor Bekerwinnaars, de Chileense derby tussen Universidad de Chile en Colo-Colo en het WK onder 20 jaar in Nederland, precies vijftien jaar geleden.

Tot en met 23 juli kan het magazine zonder verzendkosten worden besteld voor een bedrag van slechts 8,50 euro.

NIEUWE COVER BEKEND!
Staantribune 3??1?? (31-7 uit) o.a:
- @scheerenveen
- @janvlap & @Michelvlap
- Rodion C?m?taru
- Paul Bosvelt
- Europa Cup II
- Derby van Chili
- Tribune 2, Bosuil
- Totò Schillaci
- Tomaš Skuhravý
Bestel t/m 23-7 ZONDER VERZENDKOSTEN ?? https://t.co/Dd8ymsN1j9 pic.twitter.com/KRPGWKqXjI

— Staantribune (@Staantribune) July 8, 2020

Lees meer: