Nieuwe rechtsbuiten dient zich aan: ''Zonde als de club een nieuwe koopt''

Tarik Kada staat te boek als één van de meest belovende voetbaltalenten van Heerenveen. De 18-jarige rechtsbuiten zet alles aan de kant te slagen en hoopt volgend jaar basisspeler te zijn in het elftal van Dwight Lodeweges. 

"Bij mij draait alles om voetbal. Ik ben er de hele dag mee bezig, elke minuut. Ik kijk ernaar en denk eraan," aldus Kada in de Leeuwarder Courant. Voetbal zit er vanaf jongs af aan al in bij Kada. De rechtsbuiten speelde net Assaidi en Narsingh in de jeugd bij het Amsterdamse Zeeburgia. Nu zijn het voorbeelden voor de talentvolle voetballer.

Het was Assaidi die de moeder van Kada geruststelde en zei dat Heerenveen de juise keuze was. Wellicht speelt er binnenkort nog een Kada in Friesland. "Nu hoopt mijn broertje Khalid, die dertien is en bij Overbos voetbalt, ook dat hij naar Heerenveen mag. Hij is al op proef geweest."

Kada weet wat hij kan. "Ik heb best veel zelfvertrouwen. Waarom zou ik bescheiden zijn? Ik weet wat ik kan. Ik heb snelheid, een actie in huis, een dribbel en een goeie voorzet. Ik kan een mannetje vrij voor de keeper zetten en zelf een doelpunt maken."

Verbeterpunten zijn er ook. "Fysiek moet ik nog sterker worden en het meeverdedigen kan beter, maar ik zou niet weten waarom ik niet de rechtsbuiten van Heerenveen kunnen zijn. Het zou zonde zijn als de club een nieuwe koopt. Laat mij het maar doen, ik durf het wel aan."

"Luciano Slagveer is een goede vriend. Hij is goed bezig en heeft net bijgetekend, maar ik ga de concurrentie aan. Als ik me zo blijf ontwikkelen, dan is dat reëel. Ik hoop volgend jaar basisspeler te zijn. Het liefste had ik vorige zomer de A1 al overgeslagen. Ik wil de beste rechtsbuiten van Nederland worden," zo sluit Kada af.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand