Nieuw Noord over Feyenoord-incident: "Praten wij zeker niet goed"

Ongeregeldheden op de tribune van SC Heerenveen
Ongeregeldheden op de tribune van SC Heerenveen Foto: © Voetbal Ultra's

Omrop Fryslân constateert dat supporters van SC Heerenveen steeds vaker betrokken zijn bij geweldsincidenten. Clubwatcher Roelof de Vries heeft de afgelopen tijd contact gezocht met verschillende personen om zicht te krijgen op de supporterscultuur rond SC Heerenveen.

De Vries benaderde ook Nieuw Noord, maar de supportersvereniging wenst geen interview te geven en reageerde alleen schriftelijk. De Vries haalt drie incidenten aan waarbij Heerenveen-supporters betrokken waren: fakkels op het veld tijdens het uitduel bij AZ, het aanvallen van supportersbussen van FC Twente afgelopen december, en een confrontatie tussen Heerenveen-fans en Go Ahead Eagles-fans in augustus 2021 in de binnenstad van Deventer.

Momenteel hebben 55 personen een stadionverbod bij SC Heerenveen. Tijdens het thuisduel tegen Feyenoord ging het opnieuw mis in het stadion. Na de 2-3 van de Rotterdammers probeerden Heerenveen-hooligans de Feyenoord-fans te bereiken die naast het uitvak zaten.

De Vries benaderde Nieuw Noord, maar die willen dus alleen schriftelijk reageren op de incidenten: "Laat duidelijk zijn: dat wat bij Heerenveen-Feyenoord is gebeurd, praten wij zeker niet goed. Maar om nou te zeggen dat het supportersgeweld bij Heerenveen toeneemt, gaat wat te ver", aldus Nieuw Noord.

Lees meer:
0 reacties