Nieuw Noord komt met statement: "Zullen de vereniging niet opheffen"

Fans van SC Heerenveen op Nieuw Noord
Fans van SC Heerenveen op Nieuw Noord Foto: © BSR Agency

Nieuw Noord gaat zichzelf niet opheffen naar aanleiding van het verliezen van het doek aan supporters van FC Groningen. De supportersverenging van SC Heerenveen ziet niks in de zogenaamde 'erecode' die in 'ultra's wereld' zou gelden. 

Onlangs werd Nieuw Noord bestolen door fanatiekelingen van FC Groningen en raakte daarbij het doek kwijt. Dat gebeurde zeven jaar geleden ook bij een supportersverenging uit Groningen, die zichzelf daarna 'volgens de erecode' ophief. Na veel vragen over een mogelijk opheffing komt Nieuw Noord vrijdag met een statement

"Nieuw Noord is sinds haar oprichting een vereniging voor fanatieke supporters en had destijds het doel om een eigen staanvak te creëren in het Abe Lenstra Stadion. Daarnaast organiseert het sfeeracties, busreizen en activiteiten en heeft het een plek in het stichtingsbestuur van sc Heerenveen. De nadruk heeft hier altijd op gelegen en bewust niet op een (online) imago. Met een ledenaantal van ruim 1.600 zijn we alles behalve een ultras groepering. Om die reden zullen we de supportersvereniging niet opheffen. Dit soort zaken kunnen wij als bestuur alleen met onze leden beslissen tijdens een algemene vergadering."

"Wij zoeken de aandacht niet op maar vinden dit het moment om met een reactie te komen. Die zogenaamde erecode is voor velen nogal verwarrend. Horen privé treiteringen, het ingooien van ramen en het doen van aangifte ook onder die erecode? Na het gestolen doek van de GF door één van de subgroepen van Heerenveen (in 2017) werd er door onze oosterburen namelijk direct aangifte gedaan. Met alle gevolgen van dien voor, en het einde van, die subgroep. Stichting GF werd aan de andere kant opgeheven en maakte vrij vlot een doorstart onder een nieuwe naam. De zogenaamde erecode is daar dus blijkbaar behoorlijk flexibel, naargelang het je het beste uitkomt."

Er komt wel een einde aan de groep binnen Nieuw Noord die de materialen regelde en verantwoordelijk was voor de sfeeracties. Zij hebben aan de vereniging laten weten wél te stoppen naar aanleiding van de diefstal van het doek. Wat dat betekent voor toekomstige sfeeracties, is nog niet bekend. 

Lees meer:
0 reacties