Van Wonderen over opstelling: "Kiezen per wedstrijd welke mix"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen staat voor een uitdaging tegen een FC Utrecht-team dat in goede vorm verkeert. Met een voorsprong van zes punten is FC Utrecht ook een concurrent voor SC Heerenveen in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. Kees van Wonderen bereidt zich voor op het duel.

"Je treft met Utrecht een ongelofelijk energieke ploeg", zegt Van Wonderen in gesprek met Omrop Fryslân. "We hebben een hoog niveau nodig en veel energie. We moeten klaar zijn voor veel weerstand, want de resultaten van Utrecht van de laatste maanden zien er goed uit. In mogelijkheden is het de zesde club van Nederland en daar gaan ze weer naartoe. Je zult goed moeten zijn om dat het hoofd te bieden."

Op de training van vrijdag speelde de trainer met een andere opstelling dan gebruikelijk. "Vooral omdat je jongens een kans kunt geven die aan het knokken zijn voor hun kansen en minuten. En dat je andere jongens even kunt sparen, zodat je weer energie hebt voor zondag. Want dat heb je tegen FC Utrecht wel nodig", legt hij uit. "We bekijken per wedstrijd met welke mix we komen. Het is mooi om te zien dat bepaalde jongens eraan komen."

Op basis waarvan kiest Van Wonderen zijn opstelling tegen FC Utrecht, na de deelname van Ion Nicolaescu en Pelle van Amersfoort tegen FC Twente? "Deels doe je dat op gevoel en deels doe je dat op hoe ze er voor staan. We weten waar Nico vandaan komt. Hij heeft namelijk 45 minuten voor zijn kiezen gehad. Daar heeft hij een reactie op gehad, maar dat is nu oké. Dus we zijn binnen de marge gebleven", stelt Van Wonderen.

"We hebben Pelle rust kunnen geven. Dus die is ook weer energiek en klaar. Je wilt uiteindelijk wil je wedstrijden met de hele groep aanvliegen. Daar kun je mee spelen. Zodanig dat je de weerstand op kunt vangen die je verwacht", aldus Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand