Nick Bakker weer aan de slag: "Ik heb een paar tegenslagen gehad"

Nick Bakker is weer speler van FC Groningen. De voormalig verdediger van onder meer FC Emmen en SC Heerenveen keert definitief terug bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep.

De transfervrije Bakker trainde sinds de voorbereiding op dit seizoen al mee bij FC Groningen en heeft nu zijn handtekening gezet tot het einde van dit voetbaljaar. "Ik ben fit en als alles goed gaat zit ik vrijdag bij de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen FC Eindhoven", zegt de 31-jarige verdediger bij het clubkanaal.

"Dat is heel mooi nieuws. Ik heb er hard voor gewerkt, eindelijk is het zover. Ik heb een paar tegenslagen gehad, maar het voelt hartstikke goed om fit te zijn. Hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen", aldus Bakker. "Mensen kunnen goed voetbal verwachten van mij. Ik draag verdedigend een steentje bij en probeer het team goed neer te zetten. Dat zijn dingen waar ik mij voornamelijk op focus", besluit de mandekker.

Trainer Dick Lukkien is blij met de komst van Bakker. "Hij moest van ver komen door de zware blessure die hij heeft gehad. Je zag wel dat zijn lichaam moest worden opgebouwd, maar het lijkt nu helemaal goed te gaan. De laatste weken staat hij er erg goed voor. Je ziet dat hij heel veel kwaliteit heeft", klinkt het enthousiast.

"Hij heeft bewezen dat hij een hele betrouwbare verdediger is die met ruimte in de rug kan spelen en erg comfortabel is in de opbouw. Dat zijn belangrijke voorwaarden en ingrediënten die wij kunnen gebruiken", vervolgt Lukkien. "Hij weet waar deze groep voor staat. Het is altijd goed om cultuurbewakers te hebben die het kunnen vertalen naar de rest van de groep. Dat moet niet alleen vanuit de staf komen, maar ook vanuit de groep. Nick voelt wat nodig is, wat de supporters willen zien", besluit de oefenmeester van FC Groningen.

Lees meer:
0 reacties