9 nieuwe aanhoudingen na derby tussen SC Cambuur en SC Heerenveen

SC Cambuur - SC Heerenveen
SC Cambuur - SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Negen extra verdachten zijn aangehouden voor hun betrokkenheid bij de ongeregeldheden na de Friese derby. In totaal zijn er 17 mensen aangehouden na de wedstrijd tussen SC Cambuur en SC Heerenveen.

Zo meldt de Leeuwarder Courant. Zeven van de verdachten zouden afkomstig zijn uit de gemeente Leeuwarden, twee uit Alkmaar. Bij de Leeuwarders gaat het om één minderjarig persoon, een man van 20, twee mannen van 22, en een 24-jarige, 26-jarige en 29-jarige man. De Alkmaarders zijn mannen van 25 en 28 jaren oud.

Na afloop van het duel tussen de Friese clubs zochten de supporters van SC Cambuur de confrontatie met die van SC Heerenveen. Ze bekogelden elkaar en de politie met stenen, stukken hout, afvalcontainers en stukken beton, zo weet het medium. De ME moest ingrijpen om de supportersbussen te laten vertrekken. Acht personen werden in eerste instantie aangehouden en met de negen nieuwe verdachten komt het totaal op 17. De verdachten zitten niet vast, maar zijn na verhoor weer vrijgelaten. Binnenkort moeten ze voor de rechter verschijnen.

De politie is daarnaast ook nog altijd op zoek naar één specifieke getuige. Het zou gaan om een man van achterin de vijftig die een ME-busje aanhield om informatie te geven over een incident op het Cambuurplein. Een 27-jarige man was daar zwaargewond geraakt doordat hij een steen tegen zijn hoofd kreeg. Deze zou zijn bedoeld voor een politiebus.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand