NEC - SC Heerenveen elders: ''In dat geval Doetinchem of Venlo''

NEC kan de thuiswedstrijden voorlopig niet in het eigen Goffertstadion spelen, nadat afgelopen weekend de tribune bij het uitvak instortte. De club uit Nijmegen vreest tot de winterstop elders te moeten spelen. SC Heerenveen gaat op 6 november op bezoek bij NEC.

NEC vreest tot de winterstop elders te moeten spelen en is op zoek naar een uitwijkmogelijkheid. "Een van de meest logische opties lijkt het stadion van VVV-Venlo", schrijven Lars Barendregt en Jeroen Bijma in De Gelderlander. "Die club heeft al te kennen gegeven open te staan NEC te ontvangen. De stadions van FC Utrecht, De Graafschap en FC Den Bosch worden ook genoemd."

NEC wil en mag niet zonder publiek in het eigen stadion spelen, omdat ook het veld niet betreden mag worden. "Daarnaast heeft ons publiek ons al zo lang moeten missen dat dit niet de voorkeur heeft", zegt algemeen directeur Wilco Van Schaik. "We willen ze NEC bieden voor hun seizoenkaarten. Onze spelers willen ook graag met de eigen fans spelen."

Jeroen Rengers, voorzitter van de supportersvereniging van NEC, baalt van de omstandigheden. "Dat het stadion gesloten blijft, is een hele trieste gebeurtenis. Wel moet veiligheid boven alles staan. Uitwijken is dus noodzakelijk", aldus Rengers, die aangeeft dat de supportersvereniging een voorkeur heeft voor een ander stadion dat zo dicht mogelijk bij Nijmegen ligt én waar voldoende plek is voor supporters. "In dat geval gaat het om Doetinchem of Venlo."

Waarom NEC zeker tot 2022 een ander stadion denkt te moeten vinden: onderzoek ‘echt wel even bezig’https://t.co/fRNV9hRHTY

— De Gelderlander (@dgsport) October 21, 2021
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
SC Heerenveen -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
za 15 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
SC Heerenveen -
zo 23 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Volendam -
-
SC Heerenveen -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
Bekijk de hele stand