Namli en Veerman helpen Jong Heerenveen langs VVV/Helmond Sport

Jong SC Heerenveen heeft maandagavond het competitieduel tegen Jong VVV/Helmond Sport overtuigend gewonnen. De Friese talenten wisten door doelpunten van Younes Namli (twee keer) en Henk Veerman de drie punten te pakken. Doelman Robin Kist moest tien minuten voor tijd een tegendoelpunt incasseren: 1-3.

Na 45 minuten gingen de Friezen met een 0-1 voorsprong de rust in door toedoen van Henk Veerman. In het vervolg kon Namli snel de winst veilig stellen. De winteraanwinst bracht Heerenveen in de 52ste en 54ste minuut tot drie doelpunten. Kort voor tijd deed Altheer nog iets terug voor het combinatieteam van VVV / Helmond Sport.

Door de winst klimt Heerenveen naar een gedeelde derde plaats in de competitie. Deze moeten de talenten delen met Jong VVV / Helmond Sport en Jong AZ. De drie teams hebben tien punten uit zeven duels. Wel is het doelsaldo van de Friezen beter (+5).

Jong Vitesse staat eenzaam bovenaan met 21 punten, waarna Jong Willem II volgt met 12 punten.

Opstelling Jong Heerenveen: Kist; Huizing, St. Juste, Warmolts, Van Koesveld; Bikel, Thorsby, Chacon; Namli, Veerman, Kada.