'Na het vertrek van Marten zakte Heerenveen door de ondergrens''

Dat het in de voetballerij soms vreemd kan lopen, bewijzen Marten de Roon en Dwight Lodeweges wel. Het duo werkte het seizoen 2014/15 samen bij SC Heerenveen, gingen daarna hun eigen weg, maar komen elkaar nu bij het Nederlands elftal weer tegen.

"Of ik Marten toen ook al op termijn in Oranje had verwacht? Nou dat niet, maar ik vond wel dat hij heel belangrijk was voor Heerenveen", begint Lodeweges bij de Sportcast van Omrop Fryslân. "Ik was dan ook zeer teleurgesteld toen hij wegging, ook omdat ik dacht dat we de insteek hadden om het elftal intact te houden. We wisten vantevoren wie er zouden vertrekken."

"Marten had een optiejaar dat gelicht zou worden, maar daar zaten wat strubbelingen tussen en uiteindelijk ging hij weg. Dat vond ik jammer, want ik vond dat Heerenveen daardoor ook door de ondergrens zakte qua kwaliteit. Dat bleek ook wel in dat seizoen", vervolgt Lodeweges, die vervolgens na negen wedstrijden en een teleurstellende 15e plek besloot op te stappen.

"Als je een team hebt met minder kwaliteiten en er gaan een aantal belangrijke jongens weg, dan kun je problemen krijgen. Je vervangt een goede speler niet zomaar door een andere naam, zo werkt het niet. Toen kwam Branco van den Boomen en dat was een hele goede voetballer, maar hij is niet een Marten de Roon", aldus Lodeweges, die Van den Boomen na verloop van tijd ook op de bank zette.

"Marten was de baas in de kleedkamer en de baas over Joey van den Berg. Of in elk geval: Joey luisterde naar hem. Hij had gewoon een overwicht, een sociale, intelligente gozer", besluit Lodeweges.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
AZ
16:30
SC Heerenveen
za
8/04
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
15/04
Sparta Rotterdam
21:00
SC Heerenveen
za
22/04
SC Heerenveen
18:45
FC Emmen
za
6/05
NEC
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
9 SC Heerenveen 26 -5 34
10 RKC Waalwijk 25 0 32
11 Go Ahead Eagles 25 -8 29
12 Fortuna Sittard 26 -14 29
Bekijk de hele stand