"Na dat jaar bij SC Heerenveen heeft hij het best moeilijk gehad"

Michel Vlap
Michel Vlap Foto: © NESimages

Michel Vlap kreeg tegen Excelsior opnieuw goede mogelijkheden om te scoren, maar de aanvallende middenvelder van FC Twente staat nog altijd droog. Clubwatcher Leon ten Voorde vraagt zich af of de oud-speler van SC Heerenveen dit seizoen nog tot scoren komt.

"Ik hoorde Aad de Mos bij ESPN zeggen dat hij Sem Steijn een veel betere voetballer vindt dan Vlap. Dat slaat nergens op", zegt Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand. "Wat je ook van Vlap vindt, aan de bal is hij vaardiger dan Steijn. Dat is geen diskwalificatie van Steijn, want die heeft andere kwaliteiten. Spelers die niet spelen worden heel groot gemaakt op het moment dat het resultaat tegenvalt."

"Maar Steijn heeft ook best wel een moeilijke periode en brengt het ook niet altijd", vervolgt de journalist. "Ik snap echt wel als je aan de bal echt door wilt voetballen dat Vlap speelt. Hij speelde zaterdag aan de bal ook echt niet heel slecht. Alleen in de zestien... Wat moet ik ervan zeggen? Hij gaat geen goal meer maken."

Vlap lijkt op '8' beter uit de verf te komen dan als aanvallende middenvelder. "Daar heeft hij best wel goede wedstrijden gespeeld. Maar je hebt er twee miljoen voor uitgetrokken en dit is best wel pijnlijk. Ik geloof dat hij op 23 april vorig jaar zijn laatste goal heeft gemaakt. Als je nummer tien bent en de club heeft er twee miljoen voor betaald, dan moet je bij een club als FC Twente nu wel tussen de vijf en tien goals hebben gemaakt. En ook op het aantal assists word je wel op afgerekend."

Achteraf lijkt het geen goede keuze van FC Twente om Vlap definitief over te nemen van Anderlecht. "Na dat goede jaar bij SC Heerenveen heeft hij het best wel moeilijk gehad", weet Ten Voorde. "Ik had daar geen twee miljoen voor betaald, ook op basis van vorig jaar. Maar ik ben niet zo anti-Vlap zoals heel veel supporters zijn. Als is het voor een groot deel terecht. Het kan natuurlijk niet waar zijn dat je als aanvallende middenvelder van FC Twente die bal er niet in schiet."

Vlap is de laatste weken vaker onderwerp van discussie, al weet Ten Voorde dat de Fries niet alles leest op social media. "Maar hier wordt weer een stukje van gemaakt door Twentefans en dat zien spelers altijd wel. Dan zijn ze weer boos. Maar ik geloof niet dat spelers allemaal luisteren naar deze podcast."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand