"Mulder is één van de beter betaalde spelers bij SC Heerenveen"

Erwin Mulder
Erwin Mulder Foto: © Pro Shots

Xavier Mous krijgt in de tweede seizoenshelft bij SC Heerenveen de voorkeur boven Erwin Mulder. Reon Boeringa snapt dat trainer Johnny Jansen voor de jongere sluitpost heeft gekozen en wijst in zijn analyse ook op de statistieken.

"Mulder krijgt gemeten per negentig minuten meer goals tegen dan Mous, hoewel beide keepers per wedstrijd vrijwel evenveel schoten tussen de palen (4,8 om 4,7) te verwerken hebben gekregen. In dat opzicht komt Mous er dus beter uit", constateert hij. "De belangrijkste statistiek bij het beoordelen van doelmannen is prevented goals, kortweg een verrekening van het aantal daadwerkelijke tegendoelpunten en het aantal expected goals on target waarmee een keeper te maken heeft gekregen", aldus Boeringa.

"Ook in dit opzicht heeft Mous dit seizoen net iets beter gepresteerd dan Mulder. Overigens hebben beide keepers nipt meer goals geïncasseerd dan op basis van het expected goals-model van Opta verwacht werd", vervolgt de verslaggever. "Ook als we naar de contractsituaties van beide keepers kijken, heeft Mous meer toekomst dan Mulder. Hij ligt namelijk nog voor anderhalf jaar vast, waar Mulder – een van de beter betaalde spelers in de selectie – een aflopende verbintenis heeft. Dat Jansen ervoor kiest om hem op de bank te houden, is daarmee ook in breder perspectief een logische keuze."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 RKC Waalwijk 2 0 2
8 FC Utrecht 2 0 2
9 SC Heerenveen 2 0 2
10 FC Groningen 1 0 1
11 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand