Mulder blij: ''Die twee gasten doen het gewoon hartstikke goed''

SC Heerenveen neemt het dinsdagavond in de strijd om de KNVB Beker op tegen TOP Oss en Erwin Mulder heeft vertrouwen in een goede afloop. De ervaren doelman staat met de Friezen namelijk op een vierde plek in de Eredivisie na zes competitiewedstrijden. 

"Als je me dat vooraf had gezegd, had ik je misschien wel een klein beetje voor gek verklaard", vertelt hij voor de camera van Omrop Fryslân. "Al heb ik in de voorbereiding na elke wedstrijd gezegd dat er een stijgende lijn was. Maar ik snap wel dat mensen verbaasd zijn", aldus Mulder.  

Hij is blij met de teamspirit. "We zijn gewoon een collectief. We weten heel goed wat we wel kunnen en wat we niet kunnen. Het gaat om de punten en hoe we nu spelen, werkt voor ons", vervolgt de sluitpost, die blij is met de inbreng van Pawel Bochniewicz en Jan Paul Van Hecke. "Die twee gasten doen het gewoon hartstikke goed, zo simpel is het. We geven gewoon heel weinig weg."

"Ook tegen Ajax hebben we heel weinig weggegeven", blikt hij terug. "Het was een hele slechte wedstrijd, maar volgens mij hebben ze zes schoten gehad en vijf doelpunten. Dat is niet slecht als je uit in de Arena speelt. Dat is de kracht van het hele elftal. En blij vlagen kan je zien dat we leuk kunnen voetballen, alleen het moet nog wel beter", besluit Mulder vastberaden. 

Lees meer: