Mulder baalt van schwalbe Ünal: ''Honderd procent geen penalty''

SC Heerenveen slaagde er zaterdag niet in om de negatieve reeks te doorbreken. Doelman Erwin Mulder moest slechts eenmaal vissen, maar stond na afloop met lege handen.

"Heel frustrerend", reageerde Mulder tegenover Omrop Fryslân. "Afgezien van de eerste twintig minuten, waarin FC Twente beter was, hebben wij redelijk tot goed gespeeld. Alleen de kansen gaan er op dit moment helaas niet in. We hadden in het begin moeite met het spel wat ze speelden. Door een kleine tactische omzet van de trainer stond het beter na een kwartier en kwamen we beter in ons spel."

In de beginfase hield Mulder de bezoekers op de been. "Ik had wel wat belangrijke reddingen, dus daar ben ik tevreden over", aldus de doelman, die in de tweede helft een penalty 'veroorzaakte'. "Ik denk dat de beelden voor zich spreken. Ik dacht dat hij hem (Enes Ünal, red.) een gele kaart zou geven. Ik heb hem totaal niet aangeraakt. Totaal niet. Hij laat zijn been hangen en je ziet mij op het laatst nog wegdraaien, omdat ik hem niet wil raken. Hij (Serdar Gözübüyük, red.) legt 'm op de stip na overleg met de grensrechter, die aan de andere kant stond. Honderd procent geen penalty."

Mulder noemt de schwalbe van Ünal een slimmigheidje. "Wij staan met lege handen en zij niet. Zij winnen wel en wij niet. De scheidsrechter laat het toe en hij beslist. Hij heeft besloten om een penalty te geven. Het is niet anders. Ik sta van binnen natuurlijk wel te koken, maar je doet er niets meer aan", weet Mulder, die zelf een bloeduitstorting boven zijn oog heeft door het duel met Ünal. "Ik heb hem wel iets geraakt, maar hij laat zijn been hangen. En dan krijg je nog geel ook nog."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand