Mous weg bij SC Heerenveen? "Lijkt me een heel gezonde ambitie"

Xavier Mous
Xavier Mous Foto: © Pro Shots

Xavier Mous is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste weken als doelman van SC Heerenveen. De sluitpost, die sinds de blessure van Andries Noppert onder de lat stat bij de Friezen, vertrekt mogelijk.

"Xavier heeft aangegeven dat hij graag wil blijven spelen, wat me een heel gezonde ambitie lijkt", reageert technisch manager Ferry de Haan in gesprek met Voetbal International. "Tegelijkertijd is de situatie bij ons bekend, wat betreft Andries."

Noppert is de eerste doelman van SC Heerenveen, maar is herstellende van een blessure. Hij gaat waarschijnlijk een nieuw contract tot medio 2026 tekenen. "Van beide kanten zijn de intenties positief", beaamt De Haan. "Nu voeren we inhoudelijke gesprekken waarin we elkaar moeten zien te vinden, maar daar ben ik optimistisch over gestemd."

Noppert is inmiddels international en stond op het WK onder de lat bij Oranje, maar is op zijn plek bij SC Heerenveen. "Andries weet wat hij heeft bij Heerenveen, zijn gevoel bij de club is natuurlijk bekend. Tegelijkertijd zal hij altijd zijn ogen open kunnen houden voor mogelijkheden die kunnen ontstaan. Toen we in de winter met elkaar over de toekomst spraken was Andries ook al positief, alleen gaf hij toen aan dat hij wel even wilde kijken wat er na het WK op zijn pad zou komen. Die insteek vond ik heel logisch. Een tijdje geleden zijn we vervolgens weer gaan praten, momenteel ziet alles er goed uit."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
11/11
Vitesse
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand