Mous: "Ik vind het heel jammer, zo'n seizoen gun je niemand"

Xavier Mous
Xavier Mous Foto: © Pro Shots

Xavier Mous neemt het zaterdagavond met SC Heerenveen op tegen zijn oude club PEC Zwolle, dat afgelopen seizoen zijn contract niet verlengde. Toch is er bij de sluitpost geen sprake van leedvermaak jegens de hekkensluiter.

"Toen PEC afgelopen seizoen aangaf niet verder met me te willen, omdat de club een ander soort keeper zocht, vond ik dat eerlijk gezegd wel prima", blikt Mous terug in De Stentor. "Ik was juist toe aan een nieuwe omgeving. Achteraf gezien zou je kunnen zeggen: ik ben blij dat ik in Zwolle weg ben. Dat is ook wel zo. Maar dat is wel heel makkelijk gezegd."

"Ik vind het juist heel jammer dat PEC het momenteel zo zwaar heeft", vervolgt de doelman van SC Heerenveen. "Niet alleen omdat ik daar mijn eerste minuten in de eredivisie heb gemaakt, ik vind het ook jammer voor jongens als Bram van Polen en Pelle Clement. Voor Mike Willems en de rest van de staf. Zo'n seizoen gun je niemand."

Mous streek afgelopen zomer neer bij SC Heerenveen. "In de gesprekken die ik met Heerenveen had, gaven ze meteen aan dat ik een reële kans had eerste keeper te worden. Ik had er dan ook meteen een goed gevoel bij. Alleen, je moet wel een kans krijgen. En die kreeg ik, nadat Erwin Mulder eind september zijn duim had gebroken."

De keeper is inmiddels eerste doelman bij SC Heerenveen. "Die kans heb ik met beide handen aangepakt. Daarom kan ik wel zeggen dat ik mijn verwachtingen in Heerenveen vooralsnog heb waargemaakt. Zo wordt de wedstrijd tegen PEC, een duel dat sowieso al leuk is om te spelen omdat je zoveel jongens kent, alleen nog maar mooier."

Weet SC Heerenveen te winnen tegen hekkensluiter PEC Zwolle? Bij BetCity krijg je maar liefst een quotering van 1.94 bij een zege van SC Heerenveen! Registreer je hier en verdubbel bijna je inzet! Je krijgt ook nog een gratis Free Bet van 20 euro bij een storting van 20 euro.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
AZ
16:30
SC Heerenveen
za
8/04
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
15/04
Sparta Rotterdam
21:00
SC Heerenveen
za
22/04
SC Heerenveen
18:45
FC Emmen
za
6/05
NEC
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
9 SC Heerenveen 26 -5 34
10 RKC Waalwijk 25 0 32
11 Go Ahead Eagles 25 -8 29
12 Fortuna Sittard 26 -14 29
Bekijk de hele stand