Mossou: ''Juist nu zou voetbal zoveel verlichting kunnen bieden''

De voetbalwereld ligt al enkele weken plat door de uitbraak van het coronavirus. Volkomen begrijpelijk, maar anderzijds enorm jammer. Sjoerd Mossou verlangt dan ook naar het moment dat de bal weer gaat rollen.

"In het licht van de coronacrisis voelt het slecht om je druk te maken om voetbal, en logisch ook. Wie er kampioen wordt of wie er degradeert, in dit gecrashte seizoen doet het er weinig meer toe natuurlijk. Lekker belangrijk. Dit seizoen acuut stopzetten als je er levens mee kunt redden? Geen discussie waard", steekt hij van wal in zijn column voor het Algemeen Dagblad

Mossou spreekt van een bepaalde 'leegte'. "Maar dat neemt niet weg dat je voetbal best mag missen natuurlijk. Dat je er hartgrondig van mag balen, van deze ongekende voetballeegte. Vermoedelijk tot 1 juni en misschien nog veel langer. Juist nu zou voetbal, onze fijne nationale bijzaak, zoveel verlichting kunnen bieden", vervolgt hij.

"Geen idee hoe het bij u thuis is, maar ik snak naar de prikkeling van juist de meest onbenullige dingen. Een teenblessurenieuwtje over Joël Veltman. Een rare opstelling. Gezanik over de VAR. Een slechte woordgrap van Koert Westerman. Een bal onderkant lat. Een topscorerslijstje in de krant."

Volgens Mossou is het geen schande het voetbal heel erg te missen. "Je doet er niets of niemand tekort mee. Het is geen kwestie van de verkeerde prioriteiten stellen, juist niet. Schaam je vooral niet. Er is zelden meer aanleiding geweest om hevig te verlangen naar een potje voetbal", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand