Mossou: "Ik vrees voor Noppert al een beetje voor na dit WK"

Andries Noppert in Oranje
Andries Noppert in Oranje Foto: © Orange Pictures

Andries Noppert is bezig aan een ijzersterk seizoen. Inmiddels staat de doelman uit Joure onder de lat bij het Nederlands elftal en wordt hij regelmatig geroemd omdat hij zo zichzelf blijft.

Dat ziet ook Sjoerd Mossou. "Nou, begin er maar aan. Hoe ‘jezelf’ ben je nog als iedereen steeds vertelt dat je zo ontzettend jezelf bent?", schrijft hij in het Algemeen Dagblad. "Hoe authentiek blijf je wanneer iedereen voortdurend vraagt hoe je toch zo authentiek bent gebleven?"

"De arme jongen kan er zelf niks aan doen natuurlijk: hij doet ook maar wat, hij geeft ook maar gewoon antwoord, zoals wij aardse stervelingen dat allemaal zouden doen", vervolgt Mossou. "Toch vrees ik bij Noppert al een beetje voor straks, ná dit WK. Zijn opmars lijkt een beetje op die van andere typisch provinciale underdogs zoals Erik Hulzebosch, ‘Big Brother’ Ruud en Marcel van Roosmalen."

"Door overkill veranderen ze vroeg of laat in karikatuurtjes. Van de ene op de andere dag is het afwijkende eraf. Alles lijkt een trucje geworden. Een diepe, collectieve zucht weerklinkt: we kennen het nu wel", aldus Mossou, die zich ook schuldbewust toont. "Bovenal is dat natuurlijk de schuld van ons, de media. Als gekken duiken we op het malle typetje. Alle talkshows bellen. ‘Kom hier, mal typetje, doe nog eens je kunstje, want we vinden het zo ontzettend authentiek wat je doet'."

"Voor Noppert valt te hopen dat de dagen nu snel gaan. Dat er ooit weer een leven komt ná 19 december, de dag van de rondvaart door de grachten. Als we echt zo graag willen dat Andries Noppert ‘zichzelf’ blijft, dan laten we hem daarna gewoon weer lekker met rust", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
12/02
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
zo
19/02
SC Cambuur
12:15
SC Heerenveen
za
25/02
SC Heerenveen
18:45
RKC Waalwijk
za
4/03
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
zo
12/03
SC Heerenveen
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
8 SC Heerenveen 20 -2 27
9 RKC Waalwijk 20 0 26
10 NEC 20 2 23
11 Fortuna Sittard 20 -8 23
Bekijk de hele stand