Molema waarschuwt: "Van Wonderen kan er inmiddels over meepraten"

Kees van Wonderen voor het duel tegen PSV
Kees van Wonderen voor het duel tegen PSV Foto: © BSR Agency

PSV-directeur Marcel Brands koos er bijna twee jaar geleden voor om Ruud van Nistelrooij aan te stellen als nieuwe trainer. Hij zette de onervaren oud-spits voor de groep en hield er rekening mee dat het eerste seizoen niet de meest succesvolle zou zijn. Voetbaljournalist Frank Molema voorziet hetzelfde scenario voor Robin van Persie, die de nieuwe trainer gaat worden van SC Heerenveen.

"Dat zal ook de insteek van Van Persie zijn door voor Heerenveen te kiezen. Vanwege de ogenschijnlijke voordelen van werken in de middenmoot bewandelt hij een carrièrepad dat voorlopig buiten de Kuip loopt", schrijft Molema in het Algemeen Dagblad.

"Gevaarlijk is zijn keuze voor Heerenveen eveneens", gaat de journalist verder. "Van Wonderen kan er inmiddels over meepraten. Onder zijn leiding is Heerenveen een grijze eredivisiemuis en kreeg zijn imago als succestrainer een knauw na een eerdere goede periode bij Go Ahead Eagles."

Ook Van Persie heeft kunnen zien dat het verschil tussen de nummer één van de Eredivisie en de nummer tien ongelofelijk groot is. Molema: "Van Persie moet er straks mee zien te dealen. Wat voor voetballers uit de top vanzelfsprekend is, zullen spelers in de middenmoot misschien wel nooit onder de knie krijgen."

Molema vervolgt: "Dat begrijpen en accepteren bleek een valkuil voor bijvoorbeeld Marco van Basten, ook oud-Heerenveen-trainer, voor wie het trainersvak uiteindelijk te complex bleek. Of Van Persie wel de juiste snaar kan raken bij pakweg Ché Nunnely en Pelle van Amersfoort moet uiteraard nog blijken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand