Moet smaakmaker Sahraoui in winter al vertrekken? De Haan: "Nee"

Ferry de Haan
Ferry de Haan Foto: © Orange Pictures

Kees van Wonderen moet het ontgelden bij de aanhang van SC Heerenveen. De club heeft het financieel niet gemakkelijk, maar paniek of een ontslag van de trainer is nergens voor nodig. Is de club veilig?

"Ja", zegt Ferry de Haan stellig in gesprek met De Telegraaf, waarmee hij aangeeft dat het financieel niet penibel is. Osame Sahraoui is momenteel de sterspeler. Een verkoop van hem, al in de winter, lijkt dan ook onnodig. Vertrekt hij? "Nee", is De Haan weer helder.

"We moeten ook de realiteit in het oog houden: niet iedereen gaat hier de deur uit voor Amin Sarr-achtige bedragen (11 miljoen euro, red.)", zegt De Haan. "Die mensen kan ik uit de droom helpen. Dat is een misvatting. We kunnen niet even een batterij aan spelers kopen, maar dat geldt voor bijna geen enkele andere Eredivisie-club", vertelt hij.

Er is geen paniek in Friesland. "Er is genoeg perspectief en spelers moeten zich blijven ontwikkelen en kunnen ontwikkelen, maar we moeten wel de realiteit gewoon benoemen. Wij doen niet heel veel andere dingen of doen het minder dan de clubs die in dezelfde range zitten qua mogelijkheden. Dat we twee keer op rij achtste zijn geworden, is ook geen vanzelfsprekendheid."

Men wil nu het hoofd van Kees van Wonderen op het hakblok. "Die teksten komen ook niet bij mij vandaan. We weten hoe het werkt en willen wederom niets bagatelliseren, maar wat Kees zelf ook zegt: het heeft allemaal even tijd nodig. We moeten met elkaar uit deze slechte situatie komen. Het belangrijkste is dat er weer stabiliteit in het elftal komt en hopelijk werkt het mee dat elke speler weer beschikbaar is."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 12 23 29
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand