Mitchell van Bergen kan terug naar Eredivisie: "Hij wil graag"

Deze week werd bekend dat FC Twente de pijlen heeft gericht op Mitchell van Bergen. De oud-speler van SC Heerenveen en Vitesse komt bij Stade Reims niet veel aan spelen toe.

Mitchell van Bergen
'FC Twente richt pijlen op voormalig SC Heerenveen-aanvaller' Lees ook

"Daarbij ben je afhankelijk van de club", laat technisch directeur Arnold Bruggink weten bij De Oosttribune. "Stade Reims is een club die het geld niet heel hard nodig heeft. We hebben al wel met de speler gesproken. De status is dat wij nu proberen om daar uit te komen. Maar Van Bergen brengt iets in het elftal wat we niet hebben. Hij heeft snelheid, diepte, lef en een actie. En ook nog eens een uitstekende mentaliteit. Het is een hele open jongen, die heel graag wil."

Volgens Bruggink staat Van Bergen wel open voor een overstap naar FC Twente. "Ja, dat denk ik wel", reageert de bestuurder. "Wij kunnen hem eventueel een podium geven om weer te laten zien wat hij kan. En wij hebben dit wel echt in het elftal nodig. We hebben snelheid en meer wapens in het elftal nodig. Ik denk dat hij dat wel kan zijn."

Clubwatcher Tijmen van Wissing was niet enthousiast toen hij de naam van Van Bergen hoorde. "Mijn eerste reactie was niet Himmelhoch Jauchzend. Zoals het rendement. Als je Daan Rots hebt, dan zou ik het jammer vinden. Rots is niet zo snel, Van Bergen heeft ontegenzeggelijk andere wapens. Maar ik werd niet altijd even vrolijk in zijn periode bij SC Heerenveen. Ik kijk met name naar het rendement, want ik denk dat jullie doelpunten nodig hebben", aldus de journalist.

Bruggink countert echter met het rendement van Virgil Misidjan. De vertrokken vleugelaanvaller was vorig seizoen goed voor acht goals en drie assists, maar had het jaar ervoor ook slechts drie doelpunten en drie assists. "Maar wij zitten in de categorie spelers waarvan wij denken dat ze zich snel kunnen aanpassen en de Nederlandse competitie goed kennen. Ze moeten wapens hebben en op beide flanken kunnen spelen. Hij heeft tegen topclubs altijd goede statistieken gehad, omdat hij snel is. Ik denk dat Van Bergen die Misidjan-statistieken moet kunnen halen."

Lees meer:
0 reacties