Mitchell van Bergen: "Ik kan goals maken, dat weet ik van mezelf"

Mitchell van Bergen
Mitchell van Bergen Foto: © Pro Shots

FC Twente heeft zich definitief versterkt met Mitchell van Bergen, die donderdagavond zijn handtekening zette onder een vierjarig contract in De Grolsch Veste. Zijn komst roept ook twijfels op, omdat de 24-jarige vleugelaanvaller bij Stade Reims niet scoorde en geen assists gaf.

"Mijn rendement moet omhoog", begint Van Bergen zelf in gesprek met RTV Oost. "Dat moet bij mijn spel gaan komen. Ik kan goals maken, dat weet ik van mezelf, alleen is het de afgelopen twee jaar bij Reims niet gelukt."

Volgens de aanvaller is het geen chronisch probleem. "In de jeugd heb ik ook altijd gescoord, dus dat is het probleem niet. Ik heb er alle vertrouwen in dat het hier bij Twente goed gaat komen", aldus Van Bergen, die bij Reims geen indruk maakte. "Ik zat er op dood spoor. Ik ben kritisch naar mezelf, dat ben ik sowieso altijd. Had ik meer kunnen doen? Ja. Maar er zijn ook keuzes gemaakt die ik niet had verwacht. En dat speelt altijd een rol in het voetbal."

De keuze voor FC Twente was niet moeilijk. "Als je hier het stadion binnenloopt, voel je meteen iets. Ik ben een voetbaldier en ik denk dat deze club alles te bieden heeft wat ik zoek. En andersom geldt dat ook zo. Ik ben rap en kan een actie maken. En het maakt me niet of dat vanaf rechts of links is", reageert Van Bergen, die donderdagavond ook kennis maakte met zijn nieuwe ploeggenoten. "Het is een warme groep en ik ben een hele normale jongen. Dus dat komt wel goed."

Van Bergen leek in eerste instantie gehuurd te worden van Stade Reims, maar het werd uiteindelijk een definitieve overgang. "Volgens mij zijn de regels in Frankrijk dat je maximaal zoveel spelers kan verhuren, dus volgens mij kon ik niet verhuurd worden. Uiteindelijk is het toch koop geworden."

Lees meer:
0 reacties