"Mitchell van Bergen gaat daar al zijn hele carrière gebukt onder"

Mitchell van Bergen oog in oog met Walter Benitez
Mitchell van Bergen oog in oog met Walter Benitez Foto: © Pro Shots

FC Twente versterkte zich afgelopen zomer met voormalig SC Heerenveen-speler Mitchell van Bergen, die overkwam van Stade Reims. Voorlopig is zijn komst naar Enschede nog geen succes en ook tegen PSV liet hij zich niet van zijn sterkste kant zien door een cruciale kans te missen.

"Misschien was de sprint wel te lang. En vergis je niet, Dest zat hem op de hielen. Die is ook akelig snel. Maar hij moet erin", aldus clubwatcher Leon ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand. "Als je zo snel bent moet je eigenlijk de keeper passeren. En ook dan was het schot waarschijnlijk naast gegaan. Ik hoorde iemand zeggen: jullie denken dat dit een kans is, maar als Van Bergen alleen op de keeper afgaat is het geen kans. Dat heeft ermee te maken dat hij in zijn hele carrière al gebukt gaat onder een schrijnend gebrek aan rendement. Dat is zijn probleem."

"Hij is snel en ik snap ook best dat ze hem brachten omdat PSV heel geforceerd op jacht ging naar die goal. Dat betaalde zich ook bijna uit, maar hij maakt nooit een goal en geeft nooit een assist. Dan krijg je hele nare opmerkingen van onder andere Perez die zegt dat hij op atletiek moet gaan. Dat is het vervelende voor van Bergen. Het had hem zoveel kunnen helpen, de winnende in de 93e minuut", vervolgt de journalist.

Maar welke speler had deze kans dan wel af kunnen maken? "Ünüvar ging tegen Ajax alleen op de keeper af en dan weet je eigenlijk dat hij hem gaat maken. Hij heeft het vermogen om in dat soort situaties te shinen. Dat vinden ze geweldig. Jongens van de straat, opgegroeid met trucjes en handigheidjes, die voelen dan: 'kijk maar naar mij. Ik maak hem'. Taha had hem denk ik ook gemaakt. Uit bij Go Ahead deed hij een stiftje."

Ten Voorde ziet dat zij wél kwaliteit hebben. "Dat is het verschil. De bravoure van de straat. Van Bergen doet er alles aan op de training en werkt keihard. Dit had hem wel kunnen helpen. Ik heb met hem te doen, maar profsport is keihard. Het is gewoon te weinig", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand