Miskopen' vertrekken: ''Dat moet je in de juiste context zien''

SC Heerenveen gebruikte deze transferperiode niet alleen om nieuwe spelers te halen, maar ook om een aantal voetballers van de hand te doen. Technisch manager Gerry Hamstra vond het niet allemaal miskopen, zoals meerdere malen is gesuggereerd. 

"Wij hebben Nicolai Naess heel laat in de voorbereiding gehaald, want toen hadden we de keuze wat we zouden doen als Joost van Aken wegging", stelt Hamstra. "Toen hebben we er echt voor gekozen om Kik Pierie door te laten stromen en dan zoek je naar iemand die stand-in kan zijn."

"Dat heeft hij (Bulthuis, red.) vervuld en uiteindelijk zegt zo'n jongen dat hij geen perspectief heeft en dan is het heel logisch dat hij weg wil'', legt Hamstra uit aan tafel bij Omrop Fryslân. Bulthuis is volgens de technisch manager wel degelijk een versterking gebleken nadat hij was gehaald.

"Over Dave Bulthuis wordt nog wel eens wat minderwaardig gedaan. Wij zochten een fysiek sterke jongen die kopkracht had. Met Dave hebben we gewoon de play-offs gehaald. Hij heeft wel gewoon gespeeld en nu doen we net of hij niet kan voetballen. Uiteindelijk kom je in de situatie terecht dat hij wissel komt te zitten. Toen hebben we samen gezegd, we gaan je verkopen."

Marco Rojas wist ook nooit door te breken in het eerste elftal, maar als hij inviel bracht hij wel vaak wat extra's. "Als Mitchell van Bergen niet was gekomen, had hij een hele andere speeltijd gehad." Hamstra is het er wel mee eens dat alle drie niet hebben gebracht wat er van ze verwacht werd. "Daar ben ik het mee eens, maar je moet het wel in de juiste context zien."

Lees meer: