Milan van Ewijk eerlijk: "Toch blij dat ik deze stap heb gemaakt"

Voormalig SC Heerenveen-verdediger Milan van Ewijk was maandagavond te gast in het programma Rondo van Ziggo Sport. Analist en oud-topvoetballer Ruud Gullit had nog nooit eerder van de Coventry City-speler gehoord en vroeg Van Ewijk dan ook om een korte introductie van zichzelf te geven.

"Ik heb de afgelopen drie, vier jaar in de Eredivisie gespeeld bij ADO Den Haag en SC Heerenveen", begint Van Ewijk zijn introductie bij Rondo. "Ik heb vorig jaar een relatief goed seizoen gedraaid bij SC Heerenveen. Ik heb voor mezelf een stap verdiend naar Coventry City. In het begin had ik een moeilijke periode, ik moest een beetje wennen aan het Engelse voetbal."

Van Ewijk vervolgt: "Ik moest ook zeker wennen aan de intensiteit, want je speelt bijna elke drie, vier dagen een wedstrijd. Af en toe speel je ook nog een bekerwedstrijd. In Nederland speel je één keer in de week. Uiteindelijk ben ik toch blij dat ik deze stap heb gemaakt, richting Engeland. Ik voel wel gewoon dat het een competitie is die past bij mijn speelstijl."

Volgende maand staat Van Ewijk met Coventry City in de halve finale van de FA Cup. Op Wembley is het grote Manchester United de tegenstander. Van Ewijk kijkt er naar uit, maar weet dat zijn club ook nog kan promoveren. "Voor nu is de focus gewoon op de competitie."

"We zitten dicht bij de play-offs. Het verschil is volgens mij maar een paar punten, dus er kan nog van alles gebeuren. We kijken gewoon wedstrijd voor wedstrijd", aldus Milan van Ewijk.

Lees meer:
0 reacties