Milan Smit speelde in Heerenveen: "Ben toen het plezier kwijtgeraakt"

Milan Smit namens SC Cambuur
Milan Smit namens SC Cambuur Foto: © Pro Shots

Milan Smit scoorde dit seizoen al 23 keer in 35 wedstrijden voor Cambuur. In het verleden speelde de 21-jarige spits in de jeugdopleiding van SC Heerenveen, van 2011 tot en met 2017. In de beginjaren van de loopbaan van Smit was de FC Emmen-jeugd gemengd met die van Heerenveen, maar even later scheiden die wegen.

"SC Heerenveen heeft toen een hoop talenten overgenomen, waaronder ik", zo vertelt Smit in gesprek met Voetbalzone. Ondanks dat hij een groot talent was bij de Friese club, verloor hij langzaamaan het plezier in het spelletje. "Ik speelde vaak mee met de hogere teams, maar als ik daar dan uiteindelijk vast bijkwam, verloor ik mijn speeltijd. Toen ben ik het plezier kwijtgeraakt en uiteindelijk naar FC Twente gegaan."

Na drie jaar Enschede vertrok hij in 2020 naar Cambuur. Begin dit seizoen maakte hij veel goals uit penalty's, maar inmiddels scoort Smit ook vaker op de 'normale' manier. "Nu zie je dat ons aanvalsspel vooral heel goed is."

"Als je dan aanvaller bent, krijg je natuurlijk erg veel kansen. Alleen moet je ze dan nog wel binnenschieten; gelukkig lukt dat dit seizoen aardig." Momenteel denkt Smit nog niet aan een transfer, en wil hij zich eerst verder ontwikkelen. "Wanneer ik er echt klaar voor ben, wil ik de volgende stap maken", aldus de oud-jeugdspeler van SC Heerenveen.

Lees meer:
0 reacties