'Mijn droom is om in de Champions League en het Nederlands elftal te spelen''

Afgelopen seizoen speelden er bij SC Heerenveen met grote regelmaat een vijftal spelers (Pierie, Reza, Vlap, Van Amersfoort en Schmidt) uit de eigen jeugdopleiding in het eerste elftal. Enkele weken geleden maakte ook spits Jizz Hornkamp zijn debuut voor de Friezen.

Achter het genoemde zestal zitten nog een aantal grote talenten te wachten op hun doorbraak, waarbij Arjen van der Heide (16) vaak wordt genoemd. "Hij ziet bijna alles in het veld, heeft een goede dribbel en kan scoren en assists geven", vertelt teamgenoot en spits Rein Smit (17) bij Omrop Fryslân.

Ook Emil Frederiksen (17), die net als Van der Heide al mee was op trainingskamp met het eerste elftal, is onder de indruk van zijn teamgenoot. "Ik was met hem (Van der Heide, red.) mee op trainingskamp. Het is een goede jongen die al heel goed is voor zijn leeftijd. Hij is een groot talent."

Van der Heide lijkt zelf nogal nuchter te reageren op de lofuitingen van zijn teamgenoten. "Iedereen heeft zijn dromen. Ik stel mijn doelen liever per week. Maar mijn droom is natuurlijk in de Champions League en het Nederlands elftal te spelen", besluit de geboren Heerenvener duidelijk.

Ondanks concrete belangstelling van onder meer Ajax besloot Van der Heide vorig jaar om zijn eerste profcontract bij SC Heerenveen te tekenen. Daarmee ligt hij tot 2020 vast in het dorp waar hij op 19 november 2001 is geboren. 

Lees meer: