'Mijn beste spel heb ik bij Heerenveen gespeeld, waar ik mijn eerste prijs won''

In Nederland lijkt men Danijel Pranjic bijna alweer vergeten te zijn maar de Kroatische linksback speelt op 36-jarige leeftijd nog altijd alle wedstrijden bij zijn club Anorthosis Famagusta. Onlangs verlengde hij zijn contract op Cyprus met een extra seizoen tot 2019.

Terugkijkend op zijn carrière heeft hij het nodige meegemaakt. "Met elke club heb ik een speciaal stukje levensverhaal. De top van mijn carrière was zeker bij Bayern München, één van de grootstse clubs in Europa. Dat gevoel toen ik tekende bij Bayern is niet in woorden te beschrijven. Alles wat ik daar heb meegemaakt is een grootse ervaring geweest."

"Mijn beste spel heb ik in Nederland gespeeld bij Heerenveen, waar ik mijn eerste prijs won, de enige prijs van de club tot nu toe", vertelt Pranjic in gesprek met het Kroatische Story. "Ik ben erg trots op mijn tijd bij Panathinaikos, Sporting Lissabon en Celta de Vigo. Ook die clubs zal ik nooit vergeten."

"Toen ik Panathinaikos verliet, dacht ik er zelfs even over na om te stoppen. Maar toen belde Koper en ook die ervaring had ik niet willen missen. Eerlijk gezegd zou ik niets willen veranderen", besluit Pranjic tevreden.

Lees meer: