Mickey van der Hart: "Niet van plan m'n plek nog weg te geven"

SC Heerenveen verloor afgelopen zondag met 2-0 van NEC. Een wedstrijd waarmee een goede stap richting de play-offs had kunnen worden gezet. Na afloop van de wedstrijd verscheen een teleurgestelde Mickey van der Hart voor de camera van Soccernews.

"Klote gevoel natuurlijk", begint Van der Hart. 'We hadden natuurlijk wel het besef dat als je hier een resultaat haalde dan doe je helemaal mee in die race om de play-off plaatsen. Dat doe je natuurlijk nog steeds wel, maar dit had wel een hele mooie stap kunnen zijn naar boven toe en dat hebben we nagelaten."

"Ik vond niet dat NEC veel beter was, gaat hij verder. "Ik vond dat wij in de eerste helft iets beter waren, NEC begon wat beter aan de tweede helft. Uiteindelijk hebben zij de wedstrijd beslist door een dode spelsituatie. Daarna gaven we het veel te snel weg."

Heerenveen en Van der Hart waren bezig aan een prima reeks. "Natuurlijk is dat jammer en heb je iedere wedstrijd een clean sheet", reageert de goalie. "Maar in voetbal worden er fouten gemaakt en dan vallen er wel eens tegengoals. Als doelman zijnde heb ik liever dat we 5-4 winnen dan dat we 0-0 spelen, daar heb je uiteindelijk meer aan. Het was vandaag ook niet de meest leuke wedstrijd om naar te kijken voor de neutrale toeschouwer."

Toch blijf de doelman, die na de slechte periode van Noppert eerste keus is geworden, positief. "Het is alweer een paar weken terug dat die keuze is gemaakt. Ik sta nu ook in de goal met de mindset dat we de play-offs willen halen. Ik ben niet van plan mijn plek nog weg te geven, ook volgend jaar niet. Die wil ik gewoon vasthouden. Daarnaast blijven we alleen naar boven kijken, we zitten nog volop in de race."

Lees meer:
0 reacties