Michel Vlap wijst naar Driouech: "Hij heeft zich echt ontwikkeld"

PSV hoopt zich op de slotdag van de transfermarkt te versterken met Couhaib Driouech. Voormalig FC Twente-speler Youri Mulder is fan van de smaakmaker van Excelsior, zo vertelt hij aan tafel bij Rondo.

"Hij maakt een geweldige actie tegen FC Utrecht, hij ging er geweldig langs. Hij is vaak beslissend. Een ontzettend leuke voetballer", is Mulder enthousiast. Driouech komt uit de jeugd van SC Heerenveen, waar Michel Vlap hem door zag komen. "Hij heeft zich echt ontwikkeld", weet de speler van FC Twente. "Toen ik in het eerste speelde, kwam hij bij Jong door. Hij speelde bij ons in het stadion ook echt een goede wedstrijd."

"Een leuke speler", vindt Vlap. In Eindhoven wordt Driouech gezien als opvolger van Yorbe Vertessen. "Ik vind PSV echt een hoog niveau aantikken. Om dan gelijk te zeggen over zo'n jongen dat hij er direct moet gaan staan... Dat weet je niet. Hij doet het echt heel goed. Als een jongen in de lift zit, dan weet je nooit waar 'ie naartoe kan groeien", aldus de aanvallende middenvelder, die onlangs met FC Twente tegen PSV speelde.

"Dat is niet leuk als je op het veld staat", doelt Vlap op het hoge niveau wat PSV toonde tegen de Tukkers. "Wij als Twente zijnde en ik persoonlijk ook speelden een hele ongelukkige wedstrijd. We speelden niet goed. We hadden een plan bedacht, daar geloofden we in. Dat lukte niet top bij ons. De trainer is eindverantwoordelijk, maar we geloofden er allemaal in als team. Je ziet dat PSV op heel veel posities fantastische spelers heeft staan."

Vlap vervolgt: "Wij hadden een plan om het middenveld te koppelen en door te gaan met de backs. Maar in de wedstrijd rouleren ze toch veel. Dan heb je bijvoorbeeld een Dest, die krijgt op de back de bal, maakt drie schaarbewegingen en die steekt het hele veld op. Dat is wel lastig om dat tegen te gaan. Joey Veerman deed niet eens mee, ik vind hem een goede speler. Heel belangrijk. Je komt er gewoon moeilijk aan. Er was er nog een die positief opviel, Tillman. Dat viel me ook echt op. Ik was er een beetje van onder de indruk", erkent hij.

Lees meer:
0 reacties