Michel Vlap: "Oppassen voor de counters van SC Heerenveen"

Michel Vlap
Michel Vlap Foto: © Pro Shots

Michel Vlap speelde donderdagavond in de play-offs voor Europees voetbal met FC Twente tegen zijn oude club SC Heerenveen. De aanvallende middenvelder van de Tukkers stapte met een nipte overwinning van het veld en hoopt zondag in De Grolsch Veste het tweeluik met SC Heerenveen winnend af te sluiten.

"Heerenveen blijft mijn club", geeft Vlap aan in De Leeuwarder Courant. "Maar ik ben erop gebrand om hier te winnen.” De oud-speler van SC Heerenveen was erg onder de indruk van Osame Sahraoui. "Wat een geweldenaar is dat. We hadden veel moeite met hem. Elke keer als Sahraoui in balbezit kwam, gebeurde er iets. Hij raakte in de slotfase volgens mij een beetje vermoeid, waardoor we hem iets verder bij onze goal vandaan konden houden.”

Vlap draait een goed seizoen met FC Twente, maar had meer redement uit zijn spel moeten halen. "Ik had natuurlijk zelf ook meer willen scoren, maar mensen zien, denk ik, niet wat voor aandeel ik in ons spel heb", geeft de middenvelder aan. "Het druk zetten op de tegenstander. Ballen oppakken die uit het strafschopgebied vallen. Rustig zijn aan de bal. Ik ben een betrouwbare voetballer voor het elftal geworden. Ron Jans valt daarom ook op mij terug. Al mis ik soms wel het onbevangen gevoel dat ik in mijn jaren bij Heerenveen had. Niet nadenken, maar schieten. Dat moet ik vaker doen.”

Vlap wil graag met zijn ploeg weer Europa in, maar is, ondanks de overwinning in Heerenveen nog op zijn hoede. "We moeten oppassen voor de counters van Heerenveen, want daarin zijn ze enorm gevaarlijk”, zegt Vlap. "Maar wij hebben echt een goede ploeg. Dat zie je ook aan de jongens die we vanaf de bank kunnen brengen. Ik vind dat we soms iets eerder mogen afdrukken richting doel, maar het is genieten om in dit elftal te voetballen. Hopelijk kan ik in de play-offs nog belangrijk zijn.”

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 PEC Zwolle 5 -1 7
11 Heracles Almelo 5 -2 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 Ajax 4 1 5
14 Vitesse 5 -6 3
15 RKC Waalwijk 5 -9 3
Bekijk de hele stand