Michel Vlap kritisch op zichzelf: "Moet daarin geiler worden"

Michel Vlap baalt
Michel Vlap baalt Foto: © BSR Agency

Oud SC Heerenveen-speler Michel Vlap is helemaal op zijn plek bij FC Twente. De middenvelder vertelt in gesprek met Voetbal International over het van waarde zijn voor de ploeg uit Enschede.

"Ik ben trots om het Twente-shirt te dragen en probeer altijd mijn uiterste best te doen", vertelt Vlap. "En ik wil met een lach op het voetbalveld staan. Maar soms loopt het niet. Een vol stadion is een zegen, maar als het tegenzit kan het ook voor extra druk zorgen. Ik weet wat ik kan en ik wil zo graag. Lekker voetballen, de supporters wat bieden. Als dat er niet uit komt, maakt me dat gefrustreerd. Dat helpt nooit. De laatste tijd gaat het beter. Ik zit lekker in mijn vel. Als er ontspanning in mijn spel zit, dan komt er zelfvertrouwen om me heen hangen, dan gaat alles vanzelf. Een heerlijk gevoel."

"Ik vind dat ik erg belangrijk ben in het spel van Twente", gaat hij verder. "De trainer koppelt dat ook vaak terug. Ik breng het team aan het voetballen. De laatste weken uit mijn waarde zich ook meer in assists, al zijn er nog heel wat ballen van mij niet afgemaakt. Hans Kraay zei laatst dat ik meer moet scoren, ik ben het met hem eens. Als je op de training wel veel ballen binnenschiet, waarom dan in de wedstrijd niet? Ik ben een speler die de bal vaak gaat zoeken om wat te creëren. Misschien moet ik eens wat vaker wegblijven en gokken op een bal die ik bij de tweede paal binnen kan lopen. Ik moet geiler worden om een goal te maken. Assists zijn mooi, maar als je scoort gaat er zoveel adrenaline door je lijf. Daar kan niets tegenop."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand