Michel Vlap herinnert: "Er kwam echt een grootheid naar Heerenveen"

Michel Vlap speelde van 2016 tot en met 2019 in het eerste elftal van SC Heerenveen, de club waar hij ook al in de jeugdopleiding zat. De 26-jarige middenvelder van FC Twente kan zich nog goed herinneren dat Marco van Basten in de zomer van 2012 de trainer werd van de Friezen. Vlap was toen nog jeugdspeler, maar weet nog wel dat heel Friesland op zijn kop stond.

"Ik weet nog dat het iets heel groots was, dat zo'n grote meneer naar Heerenveen kwam", zo vertelt Vlap bij Rondo. "Friesland is heel klein, met al die dorpjes. En dan komt er zo'n grootheid naar Heerenveen. Ik weet nog wel dat ik op de tribune zat, want ik was nog te jong om te spelen natuurlijk. Ik weet dat het een grote impact had op de regio."

Van Basten is erg te spreken over de speler Vlap. "Ik vind het een goede nummer 'tien'. Hij is ook nog naar Anderlecht geweest. Het is gewoon een goede, leuke speler in het team. Hij is niet direct Nederlands elftal-materiaal, maar wel een speler die je graag in je team hebt", aldus Van Basten.

Lees meer:
0 reacties