Michel Jansen zoekt functie: "Bij SC Heerenveen kom ik nog graag"

Michel Jansen
Michel Jansen Foto: © Pro Shots

Michel Jansen moest vorig jaar nog geen jaar na zijn aanstelling bij FC Emmen alweer vertrekken als technisch manager. De voormalig assistent-trainer van SC Heerenveen heeft daar een vervelend gevoel aan overgehouden.

"Bij FC Twente en SC Heerenveen, mijn vorige werkgevers in het betaald voetbal, kom ik nog graag. Altijd leuk om voormalige collega's te zien", vertelt Jansen tegenover ELF Voetbal. Bij FC Emmen mist hij de contacten met collega's. "En de geweldige sfeer rondom thuiswedstrijden, maar ben ik keihard tegen een muur aangelopen. De club is voor mij helaas een gesloten boek. Alleen in dienst van een andere club zie je me mogelijk terug."

Jansen wil wel weer aan de slag in de voetballerij. Het liefst in een beleidsmatige functie waar opleiden een prominente rol heeft. "Mijn passie ligt in het creëren van een dergelijke omgeving", geeft hij aan. "Het triggert me om onderdeel uit te maken van een omgeving waar jonge gasten perspectief wordt geboden. Ik geloof er niet in dat jongeren zich niet honderd procent voor een doel willen geven."

"Ik ben ervan overtuigd dat er nog steeds veel jonge voetballers zijn die graag profvoetballer willen worden en daar veel voor willen doen en laten", vervolgt Jansen. "Het liefst zou ik die functie uitvoeren in een omgeving waar er ruimte voor is. Waar oog voor talent wordt gewaardeerd. Waar breder wordt gekeken dan enkel naar het eerste elftal. Ik werk liever daar dan een functie in het voetbal te omarmen om enkel in het voetbal werkzaam te zijn."

De 56-jarige Jansen heeft zelf wel een duidelijk beeld van wat hij wil. "Ik ben vooral in mijn element als ik een brug kan slaan vanuit de scouting binnen een club naar de jeugdopleiding en vanuit daar naar het eerste elftal. Waarde kan toevoegen door zelf opgeleide spelers vanuit de regio door te laten stromen. Bijvoorbeeld als technisch manager die de kwaliteit van het eerste elftal vorm geeft."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand