Michel Jansen blikt terug: ''Vond grote wisselingen steeds lastiger''

Na een periode van drie jaar bij SC Heerenveen verruilde Michel Jansen eerder deze zomer Friesland voor een nieuwe baan bij FC Emmen als technisch directeur. De 55-jarige Tukker was de afgelopen twee jaar hoofd jeugdopleiding van SC Heerenveen.

Jansen liet eerder al weten dat hij 'wel een beetje klaar was met die functie', maar er speelde meer mee. "Wat ik de laatste tijd bij Heerenveen steeds lastiger vond, waren de grote wisselingen binnen de club", vertelt Jansen in Voetbal International. "Ik heb directeur Luuc Eisenga zien vertrekken, afgelopen seizoen Gerry Hamstra en onlangs nog bijna de volledige technische staf."

"Zonder inhoudelijk te willen oordelen over de nieuwe mensen, hebben die wisselingen gewoon elke keer hun weerslag op de opleiding", vervolgt Jansen, die merkte dat in roerige tijden de aandacht voor de jeugd een stuk minder is. "In mijn optiek hebben we de afgelopen twee jaar met minimale middelen heel veel positieve veranderingen teweeggebracht, maar als je op het stadion zou vragen wat ik de afgelopen twee jaar heb gedaan, denk ik dat niemand dat concreet kon benoemen."

Om die reden liet Jansen eerder dit jaar aan de directie weten graag Gerry Hamstra te willen opvolgen, maar de clubleiding koos voor Ferry de Haan. Bij FC Emmen krijgt hij nu wel de kans. "Ik was niet zozeer klaar met de functie van hoofd opleiding, wel met de voortdurende onrust en wisselingen. Als opleider heb je rust, duurzaamheid en kwaliteit nodig en dat heb ik gemist. Daarom stond ik open voor iets nieuws en toen kwam FC Emmen op mijn pad."

Lees meer: