"Met Hall en Köhlert krijg je niet de meest stabiele achterhoede"

Denzel Hall maakte afgelopen zaterdag zijn officiële debuut voor SC Heerenveen. De rechtsback viel in de 71ste minuut in voor Hussein Ali. Voetbaljournalist Bruce Tol vindt de 22-jarige Rotterdammer een 'prima verdediger', maar twijfelt over de combinatie met Mats Köhlert.

"Als je Hall op rechtsback hebt en Köhlert op links, dan is dat vrij aanvallend en krijg je niet de meest stabiele achterhoede", zegt Tol bij FC Afkicken. "Ik vind Hall wel een complete back. Hij is aanvallend prima en verdedigend prima. Ik vind hem niet in één van de twee echt heel veel beter."

Tol vervolgt: "Het is wel een jongen die een ontzettend goede mentaliteit heeft. Hij is altijd super gemotiveerd, en kan dat altijd heel het jaar brengen. Daar heeft hij weinig moeite mee. Ik ken hem vooral van Feyenoord, bij ADO heb ik niks van hem gezien. Het was daar wel moeilijker voor hem."

Tafelgast Wouter Boerkamp haakt in over Hall: "Ik denk dat hij verdedigend beter is dan Köhlert. Het wapen van Köhlert is dat hij aan die linkerkant opstoomt, en als hij aan de buitenkant komt en Sahraoui aan de binnenkant, dan kan dat echt wel een mooi koppel zijn voor Heerenveen."

Ook Boerkamp vindt Köhlert niet de meest sterke verdediger. "Verdedigend kan ik me vorig jaar nog tegen Kudus en Cerny herinneren... Ik betwijfel of dat er na twee, drie jaar nog bij hem in gaat komen", aldus Boerkamp.

Lees meer:
0 reacties