Messi: "Noppert had uitspraken gedaan, ik houd daar niet van"

Andries Noppert en Lionel Messi
Andries Noppert en Lionel Messi Foto: © Pro Shots

Het lijkt er niet op dat Lionel Messi op korte termijn stopt bij het Argentijnse elftal. De wereldster won afgelopen winter het WK met zijn land. Hier kreeg hij het aan de stok met Louis van Gaal en Andries Noppert.

"Het leek erop dat ik na het winnen van de wereldbeker in Qatar met pensioen zou gaan, maar nu wil ik niets liever dan bij de ploeg zijn", begint Messi tegenover ESPN. "We beleven een bijzondere fase, ik wil er volop van genieten. Het enige waar ik nu aan denk, is de Copa América en daar spelen."

"De tijd zal leren of ik op ook nog op het WK van 2026 aanwezig zal zijn", vervolgt de wereldster. "Ik zal dan wel op een leeftijd zijn (39 jaar) die mij normaal gesproken niet toestaat om op het WK te spelen. We zullen zien. Het behalen van de wereldtitel heeft mij gemoedsrust gegeven, omdat ik weet dat ik alles heb bereikt."

In de kwartfinale tegen Nederland kreeg Messi het aan de stok met Louis van Gaal. Uitspraken van de trainer waren hiervoor de reden. "Ik denk dat Van Gaal dat expres deed, en ook de keeper had verschillende uitspraken gedaan. Ik houd daar niet van. Mijn boosheid was niet gespeeld. Het stoort me als mensen buiten het veld hun rivaal niet respecteren. Zo was ik nooit. Op het veld kunnen miljoenen dingen gebeuren, maar dat blijft dan daar. Geen respect tonen vóór de wedstrijd, dat trek ik niet", besluit Messi.

Lees meer:
0 reacties