'Mensen vertrouwen de leiding niet en vermoeden dubbele agenda's''

In zijn poging om de eenheid weer terug te brengen rondom SC Heerenveen, heeft Luuc Eisenga juist een eigen 'kliek' rondom zichzelf gecreëerd. Volgens Voetbal International zorgt dat inmiddels voor dat de nodige 'onvrede en wantrouwen' in en rondom de club. 

In een uitgebreid artikel analyseren Reon Boeringa en Marco Timmer hoe de huidige organisatie aan lijntjes aan elkaar hangt. "Het begint al in 2016, wanneer Jurgen Streppel zijn vriend Gerry Hamstra naar voren schuift voor de functie van technisch manager. Enkele maanden later wordt Hans Westerhof bereid gevonden in de rvc het takenpakket van de vertrokken René Groen over te nemen."

"Westerhof heeft al jaren een vriendschapsband met zowel Hamstra als Streppel", vervolgen Boeringa en Timmer, wetende dat diezelfde Westerhof bijvoorbeeld ook een goede band heeft met clubiconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan. "Het vertrek van Streppel heeft bepaald geen einde gemaakt aan de innige verhoudingen in de voetbaltak van Heerenveen."

"Het meest sprekende voorbeeld: Hamstra liet tot zijn komst naar Heerenveen zijn zaken behartigen door Edwin Olde Riekerink. Inderdaad, de broer van. Daar stopt het niet. Want als Heerenveen eerder dit jaar op zoek gaat naar een nieuwe commerciële leider, komt rvc-voorzitter Jorrit Jorritsma op de proppen met Hylke van der Veen, toen nog voorzitter van de raad van bestuur van ABVakwerk. En wie zit er ook in de rvc van ABVakwerk? Inderdaad, Jorrit Jorritsma."

Het gaat VI een stap te ver om te stellen dat Olde Riekerink en Van der Veen op basis van 'objectieve gronden' niet de meest geschikte kandidaten waren. "Maar hoe je het ook wendt of keert: Heerenveen heeft met deze keuzes een situatie gecreëerd die afhankelijkheid en belangenverstrengeling in de hand werkt, juist tussen personen die elkaar moeten beoordelen en controleren."

"Die merkwaardige verhoudingen versterken op hun beurt weer de onvrede en het wantrouwen in het umfeld. Mensen vertrouwen de leiding niet, vermoeden dubbele agenda’s en hebben het idee dat het belang van Heerenveen niet bij iedereen voorop staat. En daarbij komt ook het breken met de oude garde als een boemerang terug. Zij die zich benadeeld en geslachtofferd voelen, hebben door de huidige situatie immers een flinke stok om mee terug te slaan."

SC Heerenveen lijkt de komende tijd opnieuw de inzet van een machtsstrijd te worden. https://t.co/jWmHlwv5Dk (PRO)

— VI (@VI_nl) 28 november 2018

Foto: FeanOnline

Lees meer: