Melle Joop Witteveen blikt terug: "Het was wel echt heel moeilijk"

Melle Joop Witteveen
Melle Joop Witteveen Foto: © Pro Shots

Melle Joop Witteveen klopt op de deur bij het eerste elftal van SC Heerenveen. Het talent mocht al meerdere keren minuten maken in de hoofdmacht, terwijl hij een paar jaar geleden nog aan stoppen dacht. Dat had te maken met een aantal vervelende blessures.

Op zijn zestiende krijgt hij last van knie. Hij loopt er een tijdje mee door, voor hij er serieus naar laat kijken. "Misschien is het ook in de loop van tijd erger geworden. Mijn kruisband lag er helemaal af, samen met mijn meniscus", vertelt de aanvaller bij Omrop Fryslân. Hij wordt geopereerd en moet lang revalideren.

"Het was wel echt heel moeilijk. Er waren tijden dat ik helemaal niet op Skoatterwâld kwam. Dan zag ik jongens het veld opgaan en moest ik binnenblijven. Zat ik alleen te trainen in sportstad. Als het telkens weer misgaat, denk je wel eens: misschien is dit het niet voor mij", aldus Witteveen, die doorzet en nu al een aantal keer zijn opwachting mocht maken bij de ploeg van Kees van Wonderen.

Hij weet dat er nog genoeg verbeterpunten zijn. "Het fysieke moet beter, lopen, de intensiteit, kracht, goede keuzes maken, rustig aan de bal blijven, overzicht. Ja, ik weet heel goed wat beter kan."

Lees meer:
0 reacties