Meijer ziet kwaliteit: ''Schöne gaat nog van grote waarde zijn''

Lasse Schöne heeft zijn eerste weken als speler van NEC Nijmegen achter de rug. Trainer Rogier Meijer zegt de toegevoegde waarde van de middenvelder meteen te herkennen.

"Ik merk nu al dat zijn ervaring en kwaliteit ons gaan helpen", begint Meijer bij Voetbal International. "Hij heeft ook nog ambitie. Hij wil goed voetballen en een doel hebben met NEC. Twee jaar geleden speelde hij nog in de halve finale van de Champions League. Lasse gaat voor ons nog van grote waarde zijn, ook in de ontwikkeling van jonge spelers. Zij merken nu ook wat de kwaliteiten op een hoger niveau zijn."

"Natuurlijk wordt het bij de meeste spelers rond deze leeftijd wat minder, maar als je fit blijft en goed traint, kun je nog heel ver komen. Dat hebben we vorig seizoen gezien aan Edgar Barreto", doelt Meijer op de routinier die vorig seizoen terugkeerde bij NEC Nijmegen.

Meijer had niet verwacht dat een speler als Schöne voor NEC zou kiezen. "Het werd me toen ook duidelijk dat we in een ander segment spelers terechtkomen. Spelers met meer kwaliteit, meer bagage en misschien ook wat meer tactische kennis. Ik was heel blij dat Lasse een van de eerste spelers was die kwam, want dat toont ook iets aan naar buiten toe. Daardoor is het misschien makkelijker andere spelers hiernaartoe te halen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand